Printer Friendly Version Promocija knjige „ Lingvistika književnog teksta“ prof. dr Miloša Kovačevića, 12. i 13. april 2013. godine @ 15 April 2013 10:24 AM

U organizaciji Ambasade Republike Srbije i Matice srpske-Društva članova u Crnoj Gori, u podgoričkoj knjižari  Matice srpske i Crkveno-narodnom domu Sv. Vasilije Ostroški u Nikšiću, organizovana je promocija knjige „ Lingvistika književnog teksta“ prof. dr Miloša Kovačevića koji važi ne samo za jednog od vodećih lingvista slavistike i srbistike, već i za lingvistu koji svojim radovima obeležava nauku o jeziku u najširem smislu.

Pored mnoštva naučnih radova i 20 knjiga, objavio je 16 udžbenika srpskog jezika za osnovnu i srednju školu i smatra se jednim od najaktivnijih učesnika u diskusijama o srpskom jeziku u doba izazova po srpski jezik i nauku o srpskom jeziku.

Pored autora, o knjizi su govorili docent dr Drago Perović, prof. dr Jelica Stojanović i docent dr Mihailo Šćepanović.  Knjiga tretira problem stilistike razotkrivajući na koji način različiti književni žanrovi razvijaju ne samo jezik i književnost, već i samu nauku ukazujući na nove mogućnosti jezičkog kovanja i oblikovanja, stilistički vez i tkanje.