Printer Friendly Version Предаја акредитивних писама амбасадора Зорана Бингулца, 19. септембар 2013. године @ 10 October 2013 11:19 AM

Новоименовани амбасадор Републике Србије у Црној Гори проф. др Зоран Бингулац предао је акредитивна писма председнику Црне Горе г. Филипу Вујановићу у председничкој резиденцији на Цетињу.
Том приликом, амбасадор Бингулац  је изјавио  да блискост две државе треба да буде основ сарадње у свим областима, истичући да ће таквом партнерству посветити свој дипломатски мандат. Нагласио је да смо упућени једни на друге и да наша блискост у историји и садашњости треба да буде јасна порука за будућност.
Председник Вујановић је, са своје стране,  констатовао блиске и пријатељске односе Црне Горе и Србије, понављајући да они треба да буду пример региона и као такви препознати у међународној заједници. Такође је нагласио да интензитет и квалитет државних односа представља добру основу за наставак и снажење економске сарадње, али и сарадње у области културе, образовања, науке и спорта.