Printer Friendly Version Predaja akreditivnih pisama ambasadora Zorana Bingulca, 19. septembar 2013. godine @ 10 October 2013 11:24 AM

Novoimenovani ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori prof. dr Zoran Bingulac predao je akreditivna pisma predsedniku Crne Gore g. Filipu Vujanoviću u predsedničkoj rezidenciji na Cetinju.
Tom prilikom, ambasador Bingulac  je izjavio  da bliskost dve države treba da bude osnov saradnje u svim oblastima, ističući da će takvom partnerstvu posvetiti svoj diplomatski mandat. Naglasio je da smo upućeni jedni na druge i da naša bliskost u istoriji i sadašnjosti treba da bude jasna poruka za budućnost.
Predsednik Vujanović je, sa svoje strane,  konstatovao bliske i prijateljske odnose Crne Gore i Srbije, ponavljajući da oni treba da budu primer regiona i kao takvi prepoznati u međunarodnoj zajednici. Takođe je naglasio da intenzitet i kvalitet državnih odnosa predstavlja dobru osnovu za nastavak i snaženje ekonomske saradnje, ali i saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, nauke i sporta.