Printer Friendly Version Poseta predsednika Vlade Republike Srbije Crnoj Gori, 20. septembar 2013. godine @ 10 October 2013 11:36 AM

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić boravio je u  zvaničnoj  poseti Crnoj Gori, tokom koje se sastao s najvišim državnim zvaničnicima .
S premijerom Srbije, u poseti Crnoj Gori, boravio je je i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, ministar privrede Saša Radulović i ministar saobraćaja Aleksandar Antić.
Premijer Dačić je na konferenciji za novinare posle razgovora s premijerom Đukanovićem ocenio da je mnogo vremena potrošeno na stvari koje nisu od suštinskog značaja za živote građana dve države i njihove odnose. "Nismo se bavili suštinom. Bavili smo se deljenjem, a ne traženjem zajedničkih interesa", ocenio je g. Ivica Dačić.
U razgovoru sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem,  premijer Dačić izrazio je  uverenje da  bliskost dve države treba da bude osnov saradnje u svim oblastima.

On je konstatovao potrebu zajedničkih napora na unapređenju ekonomske saradnje, posebno u pogledu infrastrukturnih projekata od zajedničkog interesa.
Predsednik Vujanović je, sa svoje strane, istakao da su odnosi Crne Gore i Srbije bliski i prijateljski, kakvi treba da budu i ubuduće, koristeći prostore saradnje i partnerstva u svim oblastima. On je istakao da intenzitet i kvalitet državnih odnosa predstavlja dobru osnovu za nastavak i snaženje ekonomske saradnje, uključujući i zajedničko delovanje na trećim tržištima.

Prilikom susreta sa predsednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem, konstatovano je da između dve države postoji razumevanje iz kojeg proizilazi dobra saradnja dve zemlje na ekonomskom, ali i administrativnom nivou.

Tokom posete, premijer Dačić se u Ambasadi Srbije u Podgorici odvojeno sastao sa liderima SNP-a i Demokratskog fronta - Srđanom Milićem i Miodragom Lekićem.