Printer Friendly Version Обележавање десетогодишњица погибије дванаесторо бугарских ђака, 5. април 2014. године @ 23 April 2014 10:16 AM

Поводом обележавања десетогодишњице погибије дванаесторо бугарских ђака, министри спољних послова Србије, Црне Горе и Бугарске-г-дин Иван Мркић, г-дин Игор Лукшић и г-дин Кристијан Вигенин положили су венце на споменик " Анђели са Лима" на месту страдања у Гостуну, општина Пријепоље,  као и на споменик „12 ружа“ у Бијелом Пољу, који је такође посвећен успомени на погинуле.
Тамо су се састали са председником општине, Александром Журићем, а потом са Емиром Хашимбеговићем, првим човеком општине Пријепоље. Тројица министара изразили су захвалност грађанима Пријепоља и Бијелог Поља, јер су својим залагањем, храброшћу и пожртвовањем из бугарског аутобуса који је слетео у кањон Лима спасли 38 деце старости од 13 до 15 година.

 Министри су  полагањем венаца такође обележили и  сећање на железничку несрећу која се догодила 26. јануара 2006. године код места Биоче, у близини Подгорице, у којој је страдало 43 људи.