Printer Friendly Version Obeležavanje desetogodišnjica pogibije dvanaestoro bugarskih đaka, 5. аpril 2014. godie @ 23 April 2014 10:20 AM

Povodom obeležavanja desetogodišnjice pogibije dvanaestoro bugarskih đaka, ministri spoljnih poslova Srbije, Crne Gore i Bugarske-g-din Ivan Mrkić, g-din Igor Lukšić i g-din Kristijan Vigenin položili su vence na spomenik " Anđeli sa Lima" na mestu stradanja u Gostunu, opština Prijepolje,  kao i na spomenik „12 ruža“ u Bijelom Polju, koji je takođe posvećen uspomeni na poginule.
Tamo su se sastali sa predsednikom opštine, Aleksandrom Žurićem, a potom sa Emirom Hašimbegovićem, prvim čovekom opštine Prijepolje. Trojica ministara izrazili su zahvalnost građanima Prijepolja i Bijelog Polja, jer su svojim zalaganjem, hrabrošću i požrtvovanjem iz bugarskog autobusa koji je sleteo u kanjon Lima spasli 38 dece starosti od 13 do 15 godina.
Ministri su  polaganjem venaca takođe obeležili i  sećanje na železničku nesreću koja se dogodila 26. januara 2006. godine kod mesta Bioče, u blizini Podgorice, u kojoj je stradalo 43 ljudi.