Printer Friendly Version Саопштење за јавност @ 21 November 2019 01:05 PM

Поводом медијских натписа у вези са парничним поступком који се, ради накнаде штете, води по тужби Бранке Милић против Републике Србије, Амбасада Републике Србије у Подгорици наводи следеће:

У потпуности су нетачни наводи адовоката Мироја Јовановића да је "избачен" из просторија Амбасаде Републике Србије у Подгорици. Адвокату Јовановићу је омогућен контакт са клијентом Бранком Милић, али му није дозвољено уношење опреме за снимање звука и слике у просторије дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије у Црној Гори - имајући у виду да коришћење истих од стране трећих лица није дозвољено.

Такође, Државно правобранилаштво, као законски заступник Републике Србије, затражило је додатно време за припрему поменутог случаја, односно одлагање рочишта пред Основним судом у Новом Саду, што је, према информацијама којима располаже Амбасада РС у Подгорици, прихваћено.

Амбасада Републике Србије у Подгорици, у складу са Уставом РС и законским прописима, увек ће поступати по одлукама судова у Републици Србији. Међутим, имајући у виду да је захтев добијен 19. новембра о.г., време за обезбеђивање техничких услова за давање исказа путем видео линка у просторијама дипломатско-конзуларног представништва објективно је било прекратко и недовољно.