Printer Friendly Version Saopštenje @ 24 March 2020 01:21 PM

Nj.E. izvanredni opunomoćeni  ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori  dr Vladimir Božović je posetio Novu srpsku demokratiju,  i razgovarao sa predsednikom Andrijom Mandićem. Tom prilikom, sagovornici su se saglasili sa potrebom razvoja i unapređenja međusobnih odnosa zasnovanih na pozitivnom međunarodnom i unutrašnjem pravu Republike Srbije i Crne Gore. Posebno, pažnja je posvećena pismu koje je gospodin Mandić uputio predsedniku Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću, kojim je zamolio Republiku Srbiju za pomoć srpskom narodu i svim ostalim građanima Crne Gore.


Ambasador Božović je, u ime Ambasade Srbije, snažno podržao tu inicijativu i apel za pomoć, ukazujući da sve radnje treba uskladiti sa zakonom i međunarodnim normama i merama zaštite od COVID19, kako bi se prethodno ispoštovale sve neophodne zakonske procedure. Veoma dobar primer je način na koji se član Predsedništva BiH, gospodin Dodik obratio u ime zvaničnih organa BiH i Republike Srpske, zatraživši sličnu pomoć.


Razgovor je završen u prijateljskom i srdačnom tonu, uz obostrane želje da se Republika Srbija i Crna Gora zajednički, složno i snažno, ostavljajući sve razlike po strani, odlučno suprostave zajedničkom neprijatelju. Razgovoru je prisustvovao i predsednik Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Milutin Đukanović.