Printer Friendly Version САОПШТЕЊЕ @ 24 March 2020 01:23 PM

Њ.Е. изванредни опуномоћени  амбасадор Републике Србије у Црној Гори  др Владимир Божовић је посетио Нову српску демократију,  и разговарао са председником Андријом Мандићем. Том приликом, саговорници су се сагласили са потребом развоја и унапређења међусобних односа заснованих на позитивном међународном и унутрашњем праву Републике Србије и Црне Горе. Посебно, пажња је посвећена писму које је господин Мандић упутио председнику Републике Србије господину Александру Вучићу, којим је замолио Републику Србију за помоћ српском народу и свим осталим грађанима Црне Горе.


Амбасадор Божовић је, у име Амбасаде Србије, снажно подржао ту иницијативу и апел за помоћ, указујући да све радње треба ускладити са законом и међународним нормама и мерама заштите од ЦОВИД19, како би се претходно испоштовале све неопходне законске процедуре. Веома добар пример је начин на који се члан Председништва БиХ, господин Додик обратио у име званичних органа БиХ и Републике Српске, затраживши сличну помоћ.


Разговор је завршен у пријатељском и срдачном тону, уз обостране жеље да се Република Србија и Црна Гора заједнички, сложно и снажно, остављајући све разлике по страни, одлучно супроставе заједничком непријатељу. Разговору је присуствовао и председник Извршног одбора Нове српске демократије Милутин Ђукановић.