Printer Friendly Version SAOPSTENJE AMBASADE SRBIJE: @ 26 March 2020 05:55 PM

Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori,  povodom netačne i zlonamerne vesti objavljene  na naslovnoj strani nezavisnog dnevnika ,, Vijesti”, u skladu sa zakonom ,a čiji izvor  je direktor FZO  CG  gospodin Sead Čirgić   zbog istinitog informisanja javnosti  u ovom osetljivom trenutku navodimo sledeće:
1. Srbija nikada nije konfiskovala respiratore za Crnu Goru.
2. Ta ili bilo koja druga takva roba nije bila oduzeta na granici, kako piše na pomenutoj naslovnici uz fotografiju Dobrakova-graničnog prelaza sa Srbijom. Stavljanje ovakvih neistinitih i netačnih navoda na naslovnu stranu kao i na stranu 2. i 3. pod naslovom ,,Srbija konfiskovala tri naša respiratora “ i dovođenjem  u vezi  sa tim rast broja  obolelih   naneta je velika šteta istini, Republici Srbiji,  svim njenim građanima i njenoj Ambasadi u Crnoj Gori,   mislimo i samom nezavisnom dnevniku  ,,Vijesti “koji je ove navode bez dodatne provere pustio. Ambasada RS u CG  ni diplomatskim i bilo kojim putem, nije bila obaveštena od  strane Crne Gore o ovom pitanju. 
RFZO Srbije je po zakonitoj proceduri i ugovoru,  pomenute respiratore kupio  od firme Medical Inovation i nisu imali nikakva saznanja o bilo kakvom drugom poslovnom aranžmanu sa CG.
O svemu tome detaljno i istinito nas je upoznala svojim saopštenjem Uprava carina Republike Srbije, kao i  Crnogorska kompanija ,,Farmont”  iz Danilovgrada čija saopštenja dajemo u nastavku.


Molimo nezavisni dnevnik ,,Vijesti”, kao i sve medije koju su preneli  njihove navode da na istom mestu, prostoru i važnosti prenesu ovo saopštenje kako u online verziji na portalu, tako i u štampanom izdanju.

Još jednom pozivamo sve medije da u ovako osetljivom trenutku sve informacije dodatno provere i odgovorno postupaju sa svim podacima, a naročito onim koje se tiče osnovnog ljudskog prava na život i njegovo zdravlje.

Saopštenje Uprave carina RS

Saopštenje Farmont :

 https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/farmont-respiratori-nisu-mogli-da-budu-izvezeni-iz-srbije-zbog-zabrane