Printer Friendly Version САОПШТЕЊЕ АМБАСАДЕ СРБИЈЕ @ 26 March 2020 05:59 PM

Амбасада Републике Србије у Црној Гори,  поводом нетачне и злонамерне вести објављене  на насловној страни независног дневника ,, Вијести”, у складу са законом ,а чији извор  је директор ФЗО  ЦГ  господин Сеад Чиргић   због истинитог информисања јавности  у овом осетљивом тренутку наводимо следеће:
1. Србија никада није конфисковала респираторе за Црну Гору.
2. Та или било која друга таква роба није била одузета на граници, како пише на поменутој насловници уз фотографију Добракова-граничног прелаза са Србијом. Стављање оваквих неистинитих и нетачних навода на насловну страну као и на страну 2. и 3. под насловом ,,Србија конфисковала три наша респиратора “ и довођењем  у вези  са тим раст броја  оболелих   нанета је велика штета истини, Републици Србији,  свим њеним грађанима и њеној Амбасади у Црној Гори,   мислимо и самом независном дневнику  ,,Вијести “који је ове наводе без додатне провере пустио. Амбасада РС у ЦГ  ни дипломатским и било којим путем, није била обавештена од  стране Црне Горе о овом питању. 
РФЗО Србије је по законитој процедури и уговору,  поменуте респираторе купио  од фирме Медицал Иноватион и нису имали никаква сазнања о било каквом другом пословном аранжману са ЦГ.
О свему томе детаљно и истинито нас је упознала својим саопштењем Управа царина Републике Србије, као и  Црногорска компанија ,,Фармонт”  из Даниловграда чија саопштења дајемо у наставку.


Молимо независни дневник ,,Вијести”, као и све медије коју су пренели  њихове наводе да на истом месту, простору и важности пренесу ово саопштење како у онлине верзији на порталу, тако и у штампаном издању.

Још једном позивамо све медије да у овако осетљивом тренутку све информације додатно провере и одговорно поступају са свим подацима, а нарочито оним које се тиче основног људског права на живот и његово здравље.

Саопштење Управа Царина РС

Саопштење Фармонт

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/farmont-respiratori-nisu-mogli-da-budu-izvezeni-iz-srbije-zbog-zabrane