Printer Friendly Version САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ НАКОН ОБРАЋАЊА ПРЕДСЕДНИКА РС @ 28 March 2020 09:34 AM


Његова екселенција изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Црној Гори др Владимир Божовић са великим задовољством и чашћу обавештава јавност, државу Црну Гору, српски народ у Црној Гори, као и све њене грађане да је на предлог и одлуком председника Републике Србије господина Александра Вучића Република  Србија поклонила Црној Гори пет респиратора .
Ова и оваква одлука Републике Србије и њеног председника је дошла, након изречене и јавно објављене и преношене велике неистине да је Република Србија конфисковала три респиратора Црне Горе.
Овим  Србија , српски народ и сви њени грађани сведоче ону стару народну изреку ,,на муци се познају јунаци“ и потврђују сопствену моралну снагу и величину. Србија коју клевећу, вређају и нападају као небројено пута кроз њену славну историју отвара своје срце и братски шири руке.
Надам се да ће овај дар од срца са љубављу бити прихваћен и симболично представљати прекретницу ка новим и бољим односима Србије и Црне Горе, две братске и пријатељске земље.
Ништа што је на штету Црне Горе не може бити на корист Србије и обрнуто. Изражавамо наду да ће овај  и овакав државнички чин председника Србије ,а поготово у оваквом тренутку бити подстрек вечног братства и пријатељства наше две државе.

Подгорица 27.03.2020