Printer Friendly Version SAOPŠTENJE ZA JAVNOST NAKON OBRAĆANJA PREDSEDNIKA RS @ 28 March 2020 09:38 AM

Njegova ekselencija izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori dr Vladimir Božović sa velikim zadovoljstvom i čašću obaveštava javnost, državu Crnu Goru, srpski narod u Crnoj Gori, kao i sve njene građane da je na predlog i odlukom predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića Republika  Srbija poklonila Crnoj Gori pet respiratora .
Ova i ovakva odluka Republike Srbije i njenog predsednika je došla, nakon izrečene i javno objavljene i prenošene velike neistine da je Republika Srbija konfiskovala tri respiratora Crne Gore.
Ovim  Srbija , srpski narod i svi njeni građani svedoče onu staru narodnu izreku ,,na muci se poznaju junaci“ i potvrđuju sopstvenu moralnu snagu i veličinu. Srbija koju kleveću, vređaju i napadaju kao nebrojeno puta kroz njenu slavnu istoriju otvara svoje srce i bratski širi ruke.
Nadam se da će ovaj dar od srca sa ljubavlju biti prihvaćen i simbolično predstavljati prekretnicu ka novim i boljim odnosima Srbije i Crne Gore, dve bratske i prijateljske zemlje.
Ništa što je na štetu Crne Gore ne može biti na korist Srbije i obrnuto. Izražavamo nadu da će ovaj  i ovakav državnički čin predsednika Srbije ,a pogotovo u ovakvom trenutku biti podstrek večnog bratstva i prijateljstva naše dve države.

 

Podgorica 27.03.2020