Printer Friendly Version САОПШТЕЊЕ @ 24 April 2020 03:10 PM

Њ.Е изванредни и опуномоћени амбасадор Србије у Црној Гори др  Владимир Божовић, данас је  први пут  званично  радно посетио  општину Плужине.

У  наставку можете видети   Саопштење за јавност општине Плужине;

Саопштење за јавност


,,Предсједник општине Плужине Мијушко Бајагић са сарадницима примио је данас у прву званичну радну посјету новоименованог изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Србије у Црној Гори Њ.Е. гдина др Владимира Божовића.
Том приликом представници општине Плужине упознали су Амбасадора Владимира Божовића са потенцијалима, и могућностима који ће бити дефинисани у Стратегији развоја општине Плужине која је у завршној фази израде. Том Стратегијом биће дефинисани развојни пројекти који имају за циљ унапређење квалитета живота свих грађана Општине као и заустављање исељавања становништва као највећег проблема,  а тиме и даљи развој саме Општине. Као најзначајније истакли су потенцијале у области пољопривреде, туризма и дрвне индустрије.
Амбасадор  Србије у Црној Гори НЈ.Е. др Владимир Божовић се захвалио на пријему и истакао да је изабрао да општина Плужине буде прва црногорска општина коју ће званично посјетити, да би тиме у име државе Србије и њене Амбасаде у Црној Гори исказао поштовање према Општини која је на задњем попису процентуално имала највише становника који су се изјаснили као Срби, као и највећи број оних који говоре српским језиком. Амбасадор Божовић је пренио спремност Републике Србије и поруку предсједника Александра Вучића да је Србија спремна да инвестира и учествује у изградњу спортске хале у Плужинама која недостаје, коју ће заједнички користити сви становници Општине како год се изјашњавали. Такође, договорена је будућа сарадња у погледу релаизације пројеката који ће бити реализовани на основу Стратегије Општине те замолио да се припреми Студија са конкретним подацима који ће послужити у реализацији тих пројеката.
Предсједник општине Плужине гдин Бајагић  је изразио захвалност на посјети Амбасадора Србије у Црној Гори Плужинама, као и чињеници да је изабрао Плужине за прву званичну посјету  неке општине у Црној Гори,посебно истичући да му је драго да су Плужине у нечему прве. Такође је истакао значај сарадње са градовима побратимима Краљевом и Ивањциом као и потребу већег промовисања рафтинга на Тари као надалеко чувене туристичке атракције и крастарења Пивским језером, те обиласка Парка природе „Пива“као првог парка природе у Црној Гори.
Представници Општине су упознали Амбасадора Божовића и са свим проблемиа са којима се суочавају и у комуникацији са Владом Црне Горе обзиром на чињеницу да су опозициона општина од 1998.године, односно да владајућа ДПС партија на државном нивоу никада није била ни близу освајања локалне власти. Та чињеница је нажалост коришћена за неадекватан однос државне власти према општини Плужине.
Саговорници су се сложили  да сва будућа сарадња и договори буду у складу са законима Црне Горе и у договору са Владом Црне Горе а у интересу грађана Плужина.
Састанку се присуствовали Петар Митрић, Предсједник Скупштине опстине Плужине, Владимир Јоковић Предсједник СНПЦГ, Владимир Кнежевић Главни администратор и Слободан Делић Директор Парка природе „Пива“."