Printer Friendly Version SAOPSTENJE @ 9 May 2020 09:23 AM

Povodom Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope Nj.E. izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori dr Vladimir Božović uputio je iskrene čestitke.
"Danas obeležavamo veliki Dan pobede nad fašizmom kojim smo odlučno stavili tačku na totalitarne, nedemokratske i rasističke režime i utabali stazu izgradnji evropskih vrednosti. Ne sasvim slučajno, 9.maj se obeležava i kao Dan Evrope, jer je Evropska Unija nastala upravo na dugoročnom miru i stabilnosti evropskih zemalja."
Trijumfalna  pobeda protiv fašizma ,kao najvećeg zla 20 veka ujedinjenog sveta, bila je i ostala najslavnija pobeda roda ljudskoga i biće večita inspiracija slobode svim generacijama koje dolaze.Bila je to pobeda kada je zlo pobeđeno dobrim, neka to bude poruka i nama danas da zlo uvek pobeđujemo dobrim!
Na inicijativu Predsednika Srbije pošta danas pušta u opticaj prigodnu markicu.Prigodna marka posvećena je proslavi Dana pobede nad fašizmom, a u centralnom delu tabaka nalazi se vinjeta sa motivom Besmrtnog puka, marša u kojem potomci boraca nose fotografije predaka, učesnika Drugog svetskog rata, kao znak zahvalnosti i sećanja na besmrtne heroje.
"Slava svim junacima palim za pobedu nad fašizmom i večno mesto u carstvu nebeskom!"