Printer Friendly Version Саопштење @ 16 May 2020 12:39 PM

Саопштење

Њ.Е изванредни и опуномоћени амбасадор  Републике Србије  др Владимир Божовић, посетио је у Владичанском двору у Никшићу Његово Преосвештенство Епископа никшићко–будимљанског господина Јоаникија и никшићке свештенике који су синоћ пуштени из притвора.

Пренео им је поздраве Председника Србије и српског народа и изразио уверење да ће се сви неспоразуми и проблеми решавати мирно,дијалогом и уз пуно поштовање како домаћих закона државе Црне Горе тако и међународних норми и стандарда .Владика Јоаникије се срдачно и људски захвалио у име никшићких свештеника и у своје лично име на великој брзи,пажњи и љубави коју су осетили из братске Србије.

Републици Србији и српском народу где год да је шаље Архијерејски поздрав и благослове светог оца нашег Василија Острошкога.Током разговора упознао је Амбасадора Божовића са својим виђењем свих догађаја и захвалио се преко Њега и свим другим амбасадорима у Црној Гори који су изразили интересовање и забринутост за протекле догађаје.

Саговорници су закључили да сви требају радити у духу мира,љубави,међусобног уважавања и поштовања и дати свој допринос братским и пријатељским односима Србије и Црне Горе.