Printer Friendly Version Режим уласка у Црну Гору @ 20 July 2020 09:00 AM

Држављанима Србије није дозвољен улазак у Црну Гору, осим у случају да поседују дозволу за стални или привремени боравак, али уз обавезну меру карантина у трајању од 14 дана и PCR тест не старији од 72 сата. Дозвољен је транзит, без најаве и без задржавања.
Улазак у Црну Гору омогућен је страном држављанину уз следеће услове:
Без додатних ограничења ако испуњава сва три следећа услова: 1: резидент је неке од држава са „зелене листе“ (75 држава) или је боравио најмање 15 дана пред улазак у Црну Гору у држави са „зелене листе“ 2: није у периоду од 15 дана пре уласка у Црну Гору до дана уласка боравио у некој од држава изван „зелене листе“ и 3: није путовао у неку или кроз неку од држава изван „зелене листе“ осим у транзиту (транзит је пропутовање без задржавања, што се доказује увидом у путни документ).
  Уз негативан резултат тест не старији од 72 сата ако испуњава сва три следећа услова: 1: резидент је неке од држава са „зелене листе“ или „жуте листе“ или је боравио најмање 15 дана пред улазак у Црну Гору у држави са „зелене листе“ или „жуте листе“ 2: није у периоду од 15 дана пре уласка у Црну Гору до дана уласка боравио у некој од држава изван „зелене листе“ или „жуте листе“ и 3: није путовао у неку или кроз неку од држава изван „зелене листе“ и „жуте листе“ осим у транзиту (транзит је пропутовање без задржавања, што се доказује увидом у путни документ).
           Жута листа: Албанија, Босна и Херцеговина, Канада, Израел и Сингапур.
           Није могућ улазак у Црну Гору резидената држава изван претходне две листе осим ако имају доказ (печат у пасошу) да су провели протеклих најмање 15 дана до дана уласка у Црну Гору у некој од држава са „зелене листе“ и да у том периоду нису посећивали државе изван ове листе.
Детаљне информације у вези са уласком и боравком у Црној Гори могу се наћи на сајту Владе Црне Горе, линк:http://www.gov.me/naslovna?alphabet=cyr