Printer Friendly Version Režim ulaska u Crnu Goru @ 20 July 2020 09:03 AM

Državljanima Srbije nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, osim u slučaju da poseduju dozvolu za stalni ili privremeni boravak, ali uz obaveznu meru karantina u trajanju od 14 dana i PCR test ne stariji od 72 sata. Dozvoljen je tranzit, bez najave i bez zadržavanja.
Ulazak u Crnu Goru omogućen je stranom državljaninu uz sledeće uslove:
Bez dodatnih ograničenja ako ispunjava sva tri sledeća uslova: 1: rezident je neke od država sa „zelene liste“ (75 država) ili je boravio najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru u državi sa „zelene liste“ 2: nije u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru do dana ulaska boravio u nekoj od država izvan „zelene liste“ i 3: nije putovao u neku ili kroz neku od država izvan „zelene liste“ osim u tranzitu (tranzit je proputovanje bez zadržavanja, što se dokazuje uvidom u putni dokument).
  Uz negativan rezultat test ne stariji od 72 sata ako ispunjava sva tri sledeća uslova: 1: rezident je neke od država sa „zelene liste“ ili „žute liste“ ili je boravio najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru u državi sa „zelene liste“ ili „žute liste“ 2: nije u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru do dana ulaska boravio u nekoj od država izvan „zelene liste“ ili „žute liste“ i 3: nije putovao u neku ili kroz neku od država izvan „zelene liste“ i „žute liste“ osim u tranzitu (tranzit je proputovanje bez zadržavanja, što se dokazuje uvidom u putni dokument).
           Žuta lista: Albanija, Bosna i Hercegovina, Kanada, Izrael i Singapur.
           Nije moguć ulazak u Crnu Goru rezidenata država izvan prethodne dve liste osim ako imaju dokaz (pečat u pasošu) da su proveli proteklih najmanje 15 dana do dana ulaska u Crnu Goru u nekoj od država sa „zelene liste“ i da u tom periodu nisu posećivali države izvan ove liste.
Detaljne informacije u vezi sa ulaskom i boravkom u Crnoj Gori mogu se naći na sajtu Vlade Crne Gore, link:http://www.gov.me/naslovna?alphabet=cyr