Printer Friendly Version САОПШТЕЊЕ @ 12 August 2020 03:23 PM

                                                                             
Дана 10.08.2020. године око 10,30 часова је позлило г-ђи  Бранки Милић  након чега је Амбасада позвала Хитну помоћ, која је врло брзо стигла и указала  јој хитну медицинску помоћ. Након тога, амбасадор др Владимир Божовић посетио је г-ђу Милић и уверио се у заиста тешко здравствено стање г-ђе Милић. Адвокат Југослав Крповић бранилац Бранке Милић је такође посетио ,а након тога од амбасадора и Амбасаде захтевао додатно ангажовање, јер целокупни  њен случај и околности  боравка у затвореном простору,  прво у Истражном затвору,  па у Манастиру ,а сада у Амбасади утицало је на погоршање здравственог  стања и енормно  готово тропске врућине  које су ових дана у Подгорици. 
Амбасадор Божовић је примио адвоката Ј. Крповића и обавестио га да је затражио пријем у Министарство вањских послова Црне Горе (МВП) који је данас и обављен. Амбасадор  Божовић је својим саговорницима у МВП-у  пренео своју забринутост за здравствено стање г-ђе Милић као и захтев за му се омогући  пријем код  највиших представника  правосуђа  Црне Горе.   Саговорници из МВП-а су обавестили амбасадора  да су проследили његов захтев и изразили наду  да ће до сусрета врло брзо доћи.
Поред ове свакако  најважније теме,  aмбасадор Божовић је пренео и многобројне  захтеве држављана  Републике   Србије за улазак у Црну  Гору, због посете и његе  својих родитеља  и најближих , као и држављана   Србије  власника некретнина у  Црној Гори , да им се омогући улазак. Ови разлози, уважавајући суверено право ЦГ да о њима одлучи,   темеље се  на поштовању основних људских и грађанских права  и слобода, као и разлога хуманости.
Такође, амбасадор је захтевао и разговор са представницима НКТ-а на ову тему. Саговорници  из МВП су га обавестили да ће о томе информисати НКТ.
Амбасада Републике Србије у Црној Гори наставља да улаже велике напоре за решавање ових важних животних питања и проблема.

                                                             Подгорица 12.08.2020. године