Printer Friendly Version SAOPŠTENJE @ 12 August 2020 03:24 PM

 

                                                                          
Dana 10.08.2020. godine oko 10,30 časova je pozlilo g-đi  Branki Milić  nakon čega je Ambasada pozvala Hitnu pomoć, koja je vrlo brzo stigla i ukazala  joj hitnu medicinsku pomoć. Nakon toga, ambasador dr Vladimir Božović posetio je g-đu Milić i uverio se u zaista teško zdravstveno stanje g-đe Milić. Advokat Jugoslav Krpović branilac Branke Milić je takođe posetio ,a nakon toga od ambasadora i Ambasade zahtevao dodatno angažovanje, jer celokupni  njen slučaj i okolnosti  boravka u zatvorenom prostoru,  prvo u Istražnom zatvoru,  pa u Manastiru ,a sada u Ambasadi uticalo je na pogoršanje zdravstvenog  stanja i enormno  gotovo tropske vrućine  koje su ovih dana u Podgorici. 
Ambasador Božović je primio advokata J. Krpovića i obavestio ga da je zatražio prijem u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore (MVP) koji je danas i obavljen. Ambasador  Božović je svojim sagovornicima u MVP-u  preneo svoju zabrinutost za zdravstveno stanje g-đe Milić kao i zahtev za mu se omogući  prijem kod  najviših predstavnika  pravosuđa  Crne Gore.   Sagovornici iz MVP-a su obavestili ambasadora  da su prosledili njegov zahtev i izrazili nadu  da će do susreta vrlo brzo doći.
Pored ove svakako  najvažnije teme,  ambasador Božović je preneo i mnogobrojne  zahteve državljana  Republike   Srbije za ulazak u Crnu  Goru, zbog posete i njege  svojih roditelja  i najbližih , kao i državljana   Srbije  vlasnika nekretnina u  Crnoj Gori , da im se omogući ulazak. Ovi razlozi, uvažavajući suvereno pravo CG da o njima odluči,   temelje se  na poštovanju osnovnih ljudskih i građanskih prava  i sloboda, kao i razloga humanosti.
Takođe, ambasador je zahtevao i razgovor sa predstavnicima NKT-a na ovu temu. Sagovornici  iz MVP su ga obavestili da će o tome informisati NKT.
Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori nastavlja da ulaže velike napore za rešavanje ovih važnih životnih pitanja i problema.

                                                             Podgorica 12.08.2020. godine