Printer Friendly Version Мере за улазак у Црну Гору @ 4 September 2020 09:54 AM

Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) одлучило је синоћ, 3. септембра о.г. да у складу са епидемиолошком ситуацијом у државама окружења, ублажи услове уласка у Црну Гору резидената држава региона и ЦГ држављана који на кратко путују у неку од држава из суседства.

Резиденти Р. Србије могу ући у Црну Гору уз позитиван резултат серолошког теста – антитијела класе IgG, који је издат од регистроване лабораторије и који није старији од 30 дана, као и и уз негативан резултат серолошког теста на антитела класе IgM или уз негативан резултат PCR tеста на нови коронавирус (SARS-CoV-2), који су издати од регистроване лабораторије и нису старији од 72 часа.
Услов је да лице није у периоду од 15 дана пред улазак у Црну Гору боравило у некој од држава са „црвене листе“ односно у некој од земаља из којих није дозвољен улазак у Црну Гору.

Разлика у односу на претходно стање је могућност уласка у Црну Гору и уз негативан резултат серолошког теста на антитела класе IgM.

Више детаља на следећем линку:

http://www.gov.me/vijesti/232714/NKT-Ublazene-mjere-za-ulazak-u-CG-iz-drzava-regiona-i-za-nase-drzavljane-koji-na-kratko-putuju-u-zemlje-regije.html