Printer Friendly Version Mere za ulazak u Crnu Goru @ 4 September 2020 09:55 AM

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je sinoć, 3. septembra o.g. da u skladu sa epidemiološkom situacijom u državama okruženja, ublaži uslove ulaska u Crnu Goru rezidenata država regiona i CG državljana koji na kratko putuju u neku od država iz susedstva.

Rezidenti R. Srbije mogu ući u Crnu Goru uz pozitivan rezultat serološkog testa – antitijela klase IgG, koji je izdat od registrovane laboratorije i koji nije stariji od 30 dana, kao i i uz negativan rezultat serološkog testa na antitela klase IgM ili uz negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji su izdati od registrovane laboratorije i nisu stariji od 72 časa.
Uslov je da lice nije u periodu od 15 dana pred ulazak u Crnu Goru boravilo u nekoj od država sa „crvene liste“ odnosno u nekoj od zemalja iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Razlika u odnosu na prethodno stanje je mogućnost ulaska u Crnu Goru i uz negativan rezultat serološkog testa na antitela klase IgM.

 Više detalja na sledećem linku:

http://www.gov.me/vijesti/232714/NKT-Ublazene-mjere-za-ulazak-u-CG-iz-drzava-regiona-i-za-nase-drzavljane-koji-na-kratko-putuju-u-zemlje-regije.html