Printer Friendly Version Саопштење @ 14 September 2020 12:40 PM


Амбасада Републике Србије у Црној Гори информише да ће на основу одлуке надлежних органа од петка, 18. септембра, у 18 часова, бити уведен надзор за све грађане Републике Србије који се враћају из Црне Горе у земљу.
У вези са тим, заменицa директора Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" Дарија Кисић-Тепавчевић је упутила апел грађанима да се до петка врате у Р. Србију, јер ће након тога почети спровођење ове мере и објаснила да није реч о карантину или самоизолацији, већ о надзору, како би се спречио ризик преношења коронавируса.
Начин спровођења надзора биће и објављен у наредним данима, а препоруке светских здравствених институција су да надзор траје до 10 дана и подразумева одређену динамику јављања релевантним здравственим службама.

Други пишу:


https://www.srbija.gov.rs/vest/486426/od-18-septembra-nadzor-za-sve-gradjane-koji-se-vracaju-u-srbiju.php
https://www.rts.rs//page/stories/ci/Коронавирус/story/3131/koronavirus-u-srbiji/4078471/koronavirus-nadzor-povratak-iz-inostranstva-sta-podrazumeva.html

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/svi-gradani-koji-dolaze-iz-crne-gore-hrvatske-i-bih-bice-pod-nadzorom-morace-da-se/tpc7s6y