Printer Friendly Version Saopštenje @ 14 September 2020 12:43 PM


Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori informiše da će na osnovu odluke nadležnih organa od petka, 18. septembra, u 18 časova, biti uveden nadzor za sve građane Republike Srbije koji se vraćaju iz Crne Gore u zemlju.
U vezi sa tim, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Darija Kisić-Tepavčević je uputila apel građanima da se do petka vrate u R. Srbiju, jer će nakon toga početi sprovođenje ove mere i objasnila da nije reč o karantinu ili samoizolaciji, već o nadzoru, kako bi se sprečio rizik prenošenja koronavirusa.
Način sprovođenja nadzora biće i objavljen u narednim danima, a preporuke svetskih zdravstvenih institucija su da nadzor traje do 10 dana i podrazumeva određenu dinamiku javljanja relevantnim zdravstvenim službama.

Drugi pišu:


https://www.srbija.gov.rs/vest/486426/od-18-septembra-nadzor-za-sve-gradjane-koji-se-vracaju-u-srbiju.php
https://www.rts.rs//page/stories/ci/Koronavirus/story/3131/koronavirus-u-srbiji/4078471/koronavirus-nadzor-povratak-iz-inostranstva-sta-podrazumeva.html

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/svi-gradani-koji-dolaze-iz-crne-gore-hrvatske-i-bih-bice-pod-nadzorom-morace-da-se/tpc7s6y