Printer Friendly Version САОПШТЕЊЕ @ 13 October 2020 02:33 PM


Њ.Е изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Црној Гори др  Владимир Божовић, примио је данас  делегацију Савета страних инвеститора у Црној Гори (Montenegrin Foreign Investors Council)  коју су чинили  председник Управног одбора Christoph Schoen  и чланови  Одбора : Нела Витић директор  компаније  Ocean Montenegro, Pal Kovacs главни извршни директор  CKB банке као и  Иван Радуловић извршни директор Савета.
Том приликом су га упознали са својим активностима,  и предали му  „Белу књигу“ десето издање у  форми извештаја,  о инвестиционој клими 2019 године, која представља  приказ пословног окружења кроз утиске њихових чланова као и налазе  признатих међународних извештаја. Истакли су као своје приоритете  промовисање  инвестиционог потенцијала Црне Горе  као и промовисање  интереса  међународне  пословне заједнице, подршку  процесу реформи  и њено придруживање ЕУ.
Амбасадор Божовић им се захвалио  на књизи  и на презентацији,  истакавши да је  Република Србија  веома посвећена привлачењу страних инвестиција и давању пуне подршке  њиховом  успешном пословању,  те да као држава у томе заузима лидерску позицију на Западном Балкану. Председник  Р. Србије А. Вучић и његов тим  дају значајан допринос томе,  а са идејом  и пројектом мини- шенгена све  добија  на већим могућностима  и значају.  Такође, истакао је значајну сарадњу  Савета страних инвеститора у Србији са Владом Републике Србије.
Амбасадор Божовић  је истакао очекивања   да ће нова  црногорска   Влада  узети активно учешће у стварању повољније пословне климе, унапређење регионалне привредне сарадње као  и прихватање подршке мини-шенгену.Амбасадор Божовић предложио  да  Савет организује јавну дебату о пословању у време пандемије корона вируса, како би се чула сва досадашња искуства и идеје које могу помоћи бољем  и успешнијем пословању  и у тим условима.
Саговорници су се сложили да наставе интезивну комуникацију  и сарадњу истакавши да Српски привредници у оквиру Савета представљају  значајан и конструктиван део.


Подгорица, 13.10.2020 године