Printer Friendly Version SAOPŠTENJE @ 13 October 2020 02:39 PM

Nj.E izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori dr  Vladimir Božović, primio je danas  delegaciju Saveta stranih investitora u Crnoj Gori (Montenegrin Foreign Investors Council)  koju su činili  predsednik Upravnog odbora Christoph Schoen  i članovi  Odbora : Nela Vitić direktor  kompanije  Ocean Montenegro, Pal Kovacs glavni izvršni direktor  CKB banke kao i  Ivan Radulović izvršni direktor Saveta.
Tom prilikom su ga upoznali sa svojim aktivnostima,  i predali mu  „Belu knjigu“ deseto izdanje u  formi izveštaja,  o investicionoj klimi 2019 godine, koja predstavlja  prikaz poslovnog okruženja kroz utiske njihovih članova kao i nalaze  priznatih međunarodnih izveštaja. Istakli su kao svoje prioritete  promovisanje  investicionog potencijala Crne Gore  kao i promovisanje  interesa  međunarodne  poslovne zajednice, podršku  procesu reformi  i njeno pridruživanje EU.
Ambasador Božović im se zahvalio  na knjizi  i na prezentaciji,  istakavši da je  Republika Srbija  veoma posvećena privlačenju stranih investicija i davanju pune podrške  njihovom  uspešnom poslovanju,  te da kao država u tome zauzima lidersku poziciju na Zapadnom Balkanu. Predsednik  R. Srbije A. Vučić i njegov tim  daju značajan doprinos tome,  a sa idejom  i projektom mini- šengena sve  dobija  na većim mogućnostima  i značaju.  Takođe, istakao je značajnu saradnju  Saveta stranih investitora u Srbiji sa Vladom Republike Srbije.
Ambasador Božović  je istakao očekivanja   da će nova  crnogorska   Vlada  uzeti aktivno učešće u stvaranju povoljnije poslovne klime, unapređenje regionalne privredne saradnje kao  i prihvatanje podrške mini-šengenu.Ambasador Božović predložio  da  Savet organizuje javnu debatu o poslovanju u vreme pandemije korona virusa, kako bi se čula sva dosadašnja iskustva i ideje koje mogu pomoći boljem  i uspešnijem poslovanju  i u tim uslovima.
Sagovornici su se složili da nastave intezivnu komunikaciju  i saradnju istakavši da Srpski privrednici u okviru Saveta predstavljaju  značajan i konstruktivan deo.


Podgorica, 13.10.2020 godine