Printer Friendly Version Њ.Е. изванредни и опуномоћени амбасадор Р. Србије у Црној Гори др Владимир Божовић je jуче у склопу своје радне посете са својим сарадницима је посетио и српски фудбалски клуб „Обилић“ и Културно спортски центар „Карађорђе“ @ 15 October 2020 03:43 PM

 

 

 

Њ.Е. изванредни и опуномоћени амбасадор  Р. Србије у Црној Гори др Владимир Божовић je jуче у склопу своје радне посете са својим сарадницима  је  посетио и српски фудбалски клуб „Обилић“  и Културно спортски центар „Карађорђе“, где је на спортском терену „Обилића“ уприличен сусрет са више фудбалских селекција спортског клуба као и члановима и руководствима поменутих удружења.
Руководство и чланови поменутих удружења су се захвалили амбасадору  на посети. У пријатном окружењу отворене су теме о значају за функционисање поменутих удружења.   
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         ФК ,, Обилић“ кроз десетогодишњи рад клуб је у великој мери допринео развоју спорта, радећи на развоју  психофизичких способности  и спортског знања код сваког детета индивидуално , затим колективно  доприносећи значајним променама и  побољшанима спорта на нивоу државе. У клубу су добродошла  сва деца без обзира на расу ,пол , верску и националну припадност  и друга лична својства, као и деца из Дечијег дома ,, Младост“ из Бијеле  и деца  чији родитељи нису ситуирани. Примарни циљ Клуба јесте  да очувају омладину од сваког вида порока  и друштвеног посрнућа,и да помогну да постану угледни поштовани грађани прије свега.
Амбасадор Божовић им се захвалио на досадашњем труду и раду и истакао: ,,Нама је јако важно да културно умјетничко друштво  Карађорђе  и ФК  “Обилић“ промовишу то заједништво,  промовишу то братство  и пријатељство  никога не мрзећи не делећи се. Нама је доста подела  доста нам је мржње,  сујете,  братске омразе  негативних  ствари, то треба  све да остављамо иза  себе  и да промовишемо  братске  и пријатељске односе  односе уважавања и поштовања . Наравно  да оволика традиција  ФК „Обилића“ 1924 године обавезује и  значи наставак да наша деца виде узор у оној чувеној максими  у здравом телу здрав дух и у људима као што су  Милош Обилић, Свети Петар Цетињски,Његош, Карађорђе и Никола Тесла и др. и  док су то узори  то узори нашој деци и младима не морамо бринути за њихову будућност . Сигуран сам да   када пренесем ово и овакве позитивне утиске  председнику  Републике Србије  А.Вучићу  и његовом тиму  да ћемо обезбедити  много већу подршку  и помоћ него  што сте досад имали“.
Домаћини дочека  Вујновић  Предраг председник Српског културног центара  „ Карађорђе“ који је и такође и  потпреседник ФК ,, Обилић“  и  чланови управе  ФК,, Обилић „  Боро Лучић , Милица  Лучић  са  осталим руководством поменутих удружења су се још једном захвалили на посети и спремности за помоћ.

Подгорица 15.10.2020 године