Printer Friendly Version Nj.E. izvanredni i opunomoćeni ambasador R. Srbije u Crnoj Gori dr Vladimir Božović je juče u sklopu svoje radne posete sa svojim saradnicima je posetio i srpski fudbalski klub „Obilić“ i Kulturno sportski centar „Karađorđe“ @ 15 October 2020 03:49 PM

 

 

Nj.E. izvanredni i opunomoćeni ambasador  R. Srbije u Crnoj Gori dr Vladimir Božović je juče u sklopu svoje radne posete sa svojim saradnicima  je  posetio i srpski fudbalski klub „Obilić“  i Kulturno sportski centar „Karađorđe“, gde je na sportskom terenu „Obilića“ upriličen susret sa više fudbalskih selekcija sportskog kluba kao i članovima i rukovodstvima pomenutih udruženja.

Rukovodstvo i članovi pomenutih udruženja su se zahvalili ambasadoru  na poseti. U prijatnom okruženju otvorene su teme o značaju za funkcionisanje pomenutih udruženja.   
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         FK ,, Obilić“ kroz desetogodišnji rad klub je u velikoj meri doprineo razvoju sporta, radeći na razvoju  psihofizičkih sposobnosti  i sportskog znanja kod svakog deteta individualno , zatim kolektivno  doprinoseći značajnim promenama i  poboljšanima sporta na nivou države. U klubu su dobrodošla  sva deca bez obzira na rasu ,pol , versku i nacionalnu pripadnost  i druga lična svojstva, kao i deca iz Dečijeg doma ,, Mladost“ iz Bijele  i deca  čiji roditelji nisu situirani. Primarni cilj Kluba jeste  da očuvaju omladinu od svakog vida poroka  i društvenog posrnuća,i da pomognu da postanu ugledni poštovani građani prije svega.
Ambasador Božović im se zahvalio na dosadašnjem trudu i radu i istakao: ,,Nama je jako važno da kulturno umjetničko društvo  Karađorđe  i FK  “Obilić“ promovišu to zajedništvo,  promovišu to bratstvo  i prijateljstvo  nikoga ne mrzeći ne deleći se. Nama je dosta podela  dosta nam je mržnje,  sujete,  bratske omraze  negativnih  stvari, to treba  sve da ostavljamo iza  sebe  i da promovišemo  bratske  i prijateljske odnose  odnose uvažavanja i poštovanja . Naravno  da ovolika tradicija  FK „Obilića“ 1924 godine obavezuje i  znači nastavak da naša deca vide uzor u onoj čuvenoj maksimi  u zdravom telu zdrav duh i u ljudima kao što su  Miloš Obilić, Sveti Petar Cetinjski,Njegoš, Karađorđe i Nikola Tesla i dr. i  dok su to uzori  to uzori našoj deci i mladima ne moramo brinuti za njihovu budućnost . Siguran sam da   kada prenesem ovo i ovakve pozitivne utiske  predsedniku  Republike Srbije  A.Vučiću  i njegovom timu  da ćemo obezbediti  mnogo veću podršku  i pomoć nego  što ste dosad imali“.
Domaćini dočeka  Vujnović  Predrag predsednik Srpskog kulturnog centara  „ Karađorđe“ koji je i takođe i  potpresednik FK ,, Obilić“  i  članovi uprave  FK,, Obilić „  Boro Lučić , Milica  Lučić  sa  ostalim rukovodstvom pomenutih udruženja su se još jednom zahvalili na poseti i spremnosti za pomoć.

Podgorica 15.10.2020 godine