Printer Friendly Version Брнабић уручила први контингент вакцина "Спутњик В" Црној Гори @ 19 February 2021 08:32 AM

Брнабић уручила први контингент вакцина "Спутњик В" Црној Гори


Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић допутовала је вечерас у Подгорицу авионом Владе Републике Србије са донацијом од 2.000 доза вакцина "Спутњик В".

На аеродрому у Подгорици премијерку Брнабић дочекали су председник Владе Републике Црне Горе Здравко Кривокапић и министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић.

Премијерка Србије рекла је, након предаје првог контингента вакцина, да јој је изузетно задовољство што је у Црној Гори и што може да уручи овај поклон.

Донела сам прве дозе 2.000 вакцина и видећемо се ускоро када будемо донели и ревакцину. Ово не делује као велика количина вакцина, али је довољна да се имунизују или здравствени радници у црвеној зони или корисници и запослени у геронтолошким центрима. Ово је за прву линију одбране и помоћи ће вам у борби са корона вирусом, истакла је премијерка Брнабић.

Она је истакла да на овај начин Србија жели да отвори ново поглавље у односима двеју земаља.

Овим желимо да односи буду између два народа као између браће и сестара, најбољих и највећих пријатеља. Желимо да градимо мостове братства и пријатељства са Црном Гором, поручила је она.

Брнабић је изразила је дивљење тиме како се Црна Гора бори са пандемијом корона вируса и навела да примећује да је све већи број тестираних што је прави вид борбе док не стигне вакцина.

Нама у Србији је драго што се носите добро са пандемијом корона вируса, истакла је Брнабић.

Премијерка је навела да је нарочито у тешким временима солидарност најважнија и поручила да је Србија спремна да донира још вакцина Црној Гори уколико то буде потребно.

Ми смо ове вакцине добили захваљујући личном пријатељству председника Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Путина и велико ми је задовољство што смо могли да изађемо у сусрет Црној Гори, рекла је премијерка.

Премијер Црне Горе захвалио је премијерки Србије на вакцинама.

Исказујем захвалност држави Србији што нам је донела најдрагоценији поклон. Здравље је изнад свега, а солидарност пре свега, рекао је Кривокапић и додао да су вакцине које је Србија донирала тој земљи доказ великог поштовања које Србија исказује према Црној Гори.

Кривокапић је изразио наду да ће то бити нови почетак развоја међусобних односа двеју земаља.

Надам се да ће ово бити нови почетак развоја наших односа, који су једно време били у застоју. Морамо да унапређујемо наше односе у корист наших грађана јер је то наша обавеза. Молим вас да искажете захвалност грађанима Србије који су се одрекли доза вакцина за грађане Црне Горе и то није први пут у историји, поручио је Кривокапић.

Београд/Подгорица,
17. фебруар 2021. године