Printer Friendly Version PRIJAVLJIVANJE ZA GLASANJE NA IZBORIMA 3. APRILA 2022. GODINE @ 17 February 2022 11:30 AM

Pozivaju se državljani Republike Srbije sa boravkom u Crnoj Gori da se prijave Ambasadi Republike Srbije u Podgorici radi upisa u birački spisak za glasače koji borave u inostranstvu. U skladu sa Zakonom, prijave se primaju najkasnije do 12. marta 2022. godine u ponoć.
Formular za prijavu preuzmite OVDE.
Popunjen i potpisan formular, zajedno sa kopijom važećeg pasoša ili lične karte  Republike Srbije, potrebno je dostaviti  poštom,  ili elektronskom poštom na:
Adresa: Ambasada Republike Srbije, Bulevar Ivana Crnojevića br.10 81000 Podgorica
E-mail: embassy.podgorica@mfa.rs


Da li ste upisani u Jedinstveni birački spisak proverite na linku: https://upit.birackispisak.gov.rs/
Ukoliko lice nije upisano u Jedinstveni birački spisak, zahtev za upis podnosi se Ambasadi Republike Srbije u Podgorici.
Obrazac zahteva za upis u Jedinstveni birački spisak preuzmite OVDE.
U ovakvom slučaju,  Ambasadi Republike Srbije, na gore navedene adrese, istovremeno podnose: Zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak i Zahtev za upis u birački spisak podataka da će lice glasati u inostranstvu sa kopijom jednog od važećih ličnih dokumenata Republike Srbije.
Ukoliko se ispune uslovi za otvaranje biračkog mesta Ambasada Republike Srbije će, po dobijanju konačnog biračkog spiska od Republičke izborne komisije, uputiti poziv za glasanje.