Printer Friendly Version Посвећеност даљем развоју билатералних односа са Црном Гором @ 20 October 2022 01:14 PM

 

 

 

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са председницом Скупштине Црне Горе Данијелом Ђуровић о билатералним односима двеју држава, европским интеграцијама и сарадњи у региону.

Брнабић је оценила да је Србија посвећена даљем развоју билатералних односа са Црном Гором, заснованих, пре свега, на традиционалном пријатељству и блиским односима, што је од суштинске важности за даљи напредак и економски развој региона.

Председница Владе је истакла да је изузетно задовољна интензивирањем политичког дијалога двеју држава, подсетивши и на недавну посету премијера Дритана Абазовића Србији.

Она је изразила уверење да ће се Црна Гора прикључити и регионалној иницијативи „Отворени Балкан“, која за циљ има, пре свега, бољи живот грађана региона.

Премијерка је навела и да ће у фокусу будуће владе бити инфраструктурно, а посебно железничко повезивање у региону.

Ђуровић је оценила да су интензивирање сарадње и подршка у оквиру региона нарочито важни у данашњем тренутку, када се суочавамо са великим глобалним изазовима.

Она је истакла да је Србија показала изузетну посвећеност добросуседским односима и да је пружила подршку током кризе изазване пандемијом коронавируса, донирајући вакцине грађанима Црне Горе, када је то било најпотребније.

Председница црногорског парламента је исказала спремност за унапређење сарадње у области финансија, платног промета, али и другим важним областима.

Саговорнице су изразиле уверење да ће званичници наших земаља посвећено радити на унапређењу политичког дијалога, парламентарне и билатералне сарадње.