Printer Friendly Version Posvećenost daljem razvoju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom @ 20 October 2022 01:20 PM

 

 

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović o bilateralnim odnosima dveju država, evropskim integracijama i saradnji u regionu.

Brnabić je ocenila da je Srbija posvećena daljem razvoju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, zasnovanih, pre svega, na tradicionalnom prijateljstvu i bliskim odnosima, što je od suštinske važnosti za dalji napredak i ekonomski razvoj regiona.

Predsednica Vlade je istakla da je izuzetno zadovoljna intenziviranjem političkog dijaloga dveju država, podsetivši i na nedavnu posetu premijera Dritana Abazovića Srbiji.

Ona je izrazila uverenje da će se Crna Gora priključiti i regionalnoj inicijativi „Otvoreni Balkan“, koji za cilj ima, pre svega, bolji život građana regiona.

Đurović je ocenila da su intenziviranje saradnje i podrška u okviru regiona naročito važni u današnjem trenutku, kada se suočavamo sa velikim globalnim izazovima.

Ona je istakla da je Srbija pokazala izuzetnu posvećenost dobrosusedskim odnosima i da je pružila podršku tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa, donirajući vakcine građanima Crne Gore, kada je to bilo najpotrebnije.

Predsednica crnogorskog parlamenta je iskazala spremnost za unapređenje saradnje u oblasti finansija, platnog prometa, ali i drugim važnim oblastima.

Sagovornice su izrazile uverenje da će zvaničnici naših zemalja posvećeno raditi na unapređenju političkog dijaloga, parlamentarne i bilateralne saradnje.