Printer Friendly Version Амбасадор Родић у посети Никшићу, Херцег Новом и Плужинама @ 8 April 2024 11:48 AM

Амбасадор Р. Србије Небојша Родић посетио је општине Никшић, Херцег Нови и Плужине. У разговору са председником Општине Никшић Марком Ковачевићем констатована је одлична сарадња нарочито у области културе и договорено је да ће Амбасада Р. Србије додатно подржати гостовања српских уметника у Никшићу. Након састанка амбасадор је обишао Матицу српску – Друштво чланова у Црној Гори, Саборни храм Светог Василија Острошког, простор око Дворца краља Николе и ЈУ „Никшићко позориште“.


Приликом посете општини Херцег Нови, амбасадору Родићу је уприличен пријем у Кући нобеловца Иве Андрића и том приликом је у разговору са председником Општине Стеваном Катићем разговарано о приликама у Херцег Новом, као и евентуалном доприносу Р. Србије додатном развоју туризма у овој општини и интензивирању културне сарадње.


Приликом посете општини Плужине, амбасадор Србије разговарао је са председником Општине Слободаном Делићем и његовим сарадницима о додатној промоцији туристичких потенцијала Парка природе Пива у Србији. Том приликом, амбасадор је посетио и Кулу војводе Лазара Сочице, као и манастир Пива.